Neotpjevane uspavanke, razgovor o knjizi

Thursday, 09. February 2023. s početkom u 18:00 — Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5, Zagreb

Razgovor o knjizi vodile su Helena Rašić Radauš i Ivana Garašić.

SAŽETAK
Knjiga Neotpjevane uspavanke bavi se psihološkim problemima osoba suočenih s neplodnošću i potpomognutom oplodnjom. Koji su to problemi? Kako se s njima nositi? O tome će, povodom izlaska hrvatskog prijevoda knjige, govoriti psihologinje Helena Rašić Radauš i Ivana Garašić.

O SUDIONICAMA
Helena Rašić Radauš je magistrirala psihologiju na Hrvatskim studijima, radila je kao psiholog u NPB "dr.Ivan Barbot" u Popovači, kao stručna suradnica u Zatvoru u Zagrebu i trenutno se razvija kao samostalna poduzetnica. Edukaciju iz psihoterapijskih pravaca započela je kroz Kognitivno bihevioralnu terapiju, a pronašla se u Terapiji usmjerenoj na suosjećanje. Završila je edukaciju iz mindfulnessa, kriznih intervencija, mobbinga, partnerskog savjetovanja, rada s traumom, EMDR 1. level, kao i iz asocijativnih karata. Vodi edukativne i savjetodavne radionice za udruge i poduzeća te edukaciju "Savjetovanje u (ne)plodnosti" za stručnjake pomagačkih zanimanja. Voditeljica je radne skupine za izradu smjernica za psihološko savjetovanje parova koji se liječe od neplodnosti i upućuju u donaciju gameta ili zametaka. Područje neplodnosti i potpomognute oplodnje te reproduktivnih i ženskih prava su joj područje i osobnog, aktivističkog i profesionalnog interesa.
Ivana Garašić je magistra psihologije, KBT i ACT terapeutkinja te EMDR i Shema terapeutkinja pod supervizijom. Posjeduje 12 godina iskustva u radu s djecom, mladima i odraslima. Radi privatno u sklopu Ježeve kućice (www.jezevakucica.hr) i EmotiCor. U Ježevoj kućici posljednje četiri godine radi sa svim dobnim skupinama – djecom, adolescentima i odraslima na ublažavanju i rješavanju problema u psihologijskom funkcioniranju te poticanju zdravog psihologijskog rasta i razvoja. Osim individualnog i grupnog rada, održava predavanja za javnost i edukacije za stručnjake o psihologijskom zdravlju, grupnoj dinamici, motivaciji sportaša i drugim psihologijskim temama.

Videosnimka predavanja