SADRŽAJ
VI PITATE
PROJEKTI
PC KUTAK
ZADACI I TESTOVI
KUĆNI EKSPERIMENTI
FIZIKA SVEMIRA
PROČITALI SMO ZA VAS
FIZIKA NA MREŽI
SVAKODNEVNA FIZIKA
INTERAKTIVNA FIZIKA
HOKUS-POKUS FIZIKA
ŠKOLSKA FIZIKA
ŠKOLE SURADNICE
SURADNICI NA PROJEKTU
SITE MAP
Pregled stranica
e-škole FIZIKA

Urednik: Ivica Aviani
e-ŠKOLE
e-ŠKOLA, ASTRONOMIJA
e-ŠKOLA, BIOLOGIJA
e-ŠKOLA, GEOGRAFIJA
e-ŠKOLA, KEMIJA

suradnja >>
kontakt >>


INSTITUCIJE
Hrvatsko fizikalno društvo
>>ljetna škola
>>natjecanja
Prirodoslovno matematički fakultet
>>fizički odsjek
Institut za fiziku
Institut "Ruđer Bošković"


Nagrade, priznanja

Ljepota fizike
Prisjetimo se niza vrijednih aktivnosti pod nazivom Ljepota fizike koji se odvijao u okviru projekta Svjetska godina fizike 2005. Na web stranicama mozete naci ucenicke eseje, price, slike, crteze, fotografije, predstave, filmove, animacije. Mozete se upoznati s posjetama skolama nasih fizicara i studenata, Festivalom popularnih predavanja iz fizike te sa multimedijalnom izlozbom odrzanom u Klubu SC i Galeriji PU Studentskog centra u Zagrebu te u Teatru ITD.
više>>

XIII. hrvatski simpozij o nastavi fizike
Trinaesti tradicionalni hrvatski simpozij o nastavi fizike odrzan u hotelu Donat u Zadru, od 19. do 21. travnja 2017. godine okupio je preko 300 nastavnika i studenata fizike. Problematika skupa posvecena je nastavi i nastavnicima fizike u osnovnim i srednjim skolama, ali i problemima sveucilisne nastave, posebice u vezi obrazovanja nastavnika.
više>>

Zvijezda je rođena
Program rada s darovitim učenicima provodi se već osam godina u suradnji Instituta za fiziku i XV. gimnazije u Zagrebu, uz sufinancirenja Ministarstva. Učenici rade istraživanja u laboratorijima Instituta pod vodstvom znanstvenika. Svojim radovima učenici sudjeluju na međunarodnim natjecanjima i osvajanju vrijedne nagrade. Njihove zanimljive prezentacije i izvještaje, ali i druge projekte popularizacije fizike možete naći na stranicama Instituta.
više>>

Interaktivne simulacije iz fizike
Projekt interaktivnih simulacija iz prirodoslovlja i matematike PhET pokrenuo je 2002. godine Nobelovac Carl Wieman na Sveučilištu Colorado u Boulderu. PhET simulacije temelje se na opsežnim istraživanjima u obrazovanju i angažiraju učenike kroz intuitivno okruženje slično igri, gdje učenici uče kroz istraživanje i otkrivanje. Dio simulacija je preveden.
više>>

Učenički projekti Science Fair
Ovdje možete pronaći ogromnu kolekciju razrađenih ideja za učeničke istraživčke projekte iz fizike, kemije i biologije. Autori su nastavnici prirodnih predmeta, znanstvenici i obrazovni savjetnici. Tu ima projekata za uzraste od predškolske do srednjoškolske dobi. Potanko je opisano kako se znanstveni projekt izvodi te kako se prezentira i piše izvještaj. Ideje projekata mogu pomoci nastavnicima u projektnoj nastavi a učenicima za uključivanje u razna natjecanja.
više>>

arhiva vijesti i obavijesti >>


U Njemačkoj je izgrađen kanal dužine oko 325 km kao plovni put koji kod grada Magdeburga prelazi preko rijeke Elbe u vidu tzv. koritastog mosta (Trogbrücke). Je li taj most više ili manje opterećen kada preko njega plovi riječni brod?

Arhiva zadataka tjedna>>;
Više zadataka možeš naći ovdje>>
Slovenski časopis za tumačenje znanosti.