vi pitate e-škola odgovara
projekti
zadaci i testovi
kućni eksperimenti
fizika na mreži
fizika svemira
PC kutak
pročitali smo za vas
fizika svakodnevnih stvari
interaktivna fizika
informacije
 
Informacijsko komunikacijska tehnologija teško i polako se probija u školske kabinete. Naša je želja da raznim servisima i aktivnostima ohrabrimo i potaknemo predmetne profesor fizike u korištenju Interneta ali i svih drugih oblika IC-tehnmologija u nastavi i radu s učenicima, općenito.
U Novom Vinodolskom se početkom travnja za profesore fizike u srednjim i osnovnim školama, u organizaciji "Ministarstva prosvjete i športa" održava seminar pod nazivom "Suvremeno poučavanje i učenje fizike". Jedna od aktivnosti tog seminara je radionica posvećena fizici na Internetu a koju je pripremila e-škola FIZIKA. Upravo je ovaj događaj bio povod za e-školu FIZIKE da pokrene nekoliko programa namjenjenih prije svega profesorima fizike s ciljem da ohrabri korištenje informacijsko komunikacijskih tehnologija u svakodnevnoj nastavi fizike.

e-adresa: svi predmetni profesori fizike mogu besplatno dobiti e-mail adresu na serveru e-škole FIZIKA. Dovoljno je popuniti FORMULAR i na adresu Vaše škole ćete dobiti obavijest o svojoj e-mail.

e-fizičari: Osim e-mail adrese profesori fizike mogu na serveru e-škole FIZIKA, sami ili zajedno sa svojim učenicima, postaviti web stranice posvećene fizici. Pogledajte neke od fizičarskih stranica koje je ugostila e-škola FIZIKA.

fizičari eksperimentatori - Gimnazija Matije Mesića, Slavonski Brod
fizika OnLine - I gimnazija u Osijeku

KONTAKT >>

školska fizika na webu: u okviru ove akcije želja nam je da se što više kolega profesora aktivno uključi u korištenje Interneta kao medija koji pruža posebne mogućnosti u prezentiranju obrazovnih sadržaja.
Zato, ako ste obradili neku obrazovnu cjelinu ili opisali projekt koji ste izradili s učenicima u nekom od prikladnih formata (word dokument, PDF, Power Point prezentacija ili HTML dokument) pošaljite na Vaš rad i mi ćemo ga uključiti u našu arhivu i učiniti dostupnim Vašim kolegama ali i tisućama učenika. Pišite za školsku fiziku.

KONTAKT >>

web-iskustva: svjesni smo da se upotreba računala i Interneta teškom mukom probija u škole i školske kabinete. Tim prije su iskustva onih koji su postigli neke rezultate vrijednija. Zato pozivamo profesor da nam pišu o svojim iskustvima, problemima. Rado ćemo primiti i Vaše prijedloge kako možemo unaprijediti nastavu fizike korištenjem informacijskio komunikacijskih tehnologija. Vaše priloge objavit ćemo u ribrici web-iskustva.

KONTAKT >>

forum: forum je već pokazao svoj potencijal u raspravama o najrazličitijim problemima. I u okviru ove rubrike stavljamo vam na raspolaganje ovaj servis koji će, nadamo se stimulirati rasprave o svemu što smatrate važnim.