O PROJEKTU e-škola
Projekt e-škola fizika, je dio zajedničkog projekta e-škola, prirodnih znanosti. Cilj e-škole je da putem INTERNET mreže unaprijedi nastavu fizke u srednjim i osnovnim školama te pruži nove mogućnosti u komunikaciji nastavnika, učenika i znanstvenika.

VI PITATE e-škola ODGOVARA
Putem elektronske pošte možete postaviti pitanje iz bilo kojeg područja fizike. Mi ćemo se potruditi da nađemo znastvenika koji će kompetentno odgovoriti na postavljeno pitanje.
Zadnja promjena: 9. listopada 2001.

PROJEKTI
S ciljem da učenicima, koji pokazuju poseban interes za fiziku, omogućimo kreativan iskorak u svijet fizike, naši suradnici pripremili su atraktivne projekte.
Zadnja promjena: 25. listopada 2001

ZADACI I TESTOVI
Testirajte svoje znanje iz opće fizike - pripremili smo preko 50 testova!
Učenici, uvjerite se da ste sposobni rješavati fizikalne probleme iz svakodnevnog života koristeći svoje znanje iz fizike.

Zadnja promjena: 10. veljače 2000

KUĆNI EKSPERIMENTI
Mnoštvo je eksperimenata koje možete sami pripremiti koristeći predmete koje možete naći i u vlastitom domu. Mi smo odabrali neke za koje vjerujemo da će privući i vašu pažnju.
Zadnja promjena: 20. veljače 2001.

PROČITALI SMO ZA VAS
U ovoj rubrici pokušat ćemo vas serijom kratkih članaka informirati o najnovijim dogadjajima u svijetu fizike. Tu ćete naći interesantne vijesti o najnovijim znanstvenim otkrićima kao i o značajnim tehnološkim unapređenjima.
Zadnja promjena: 25. listopada 2001.

FIZIKA NA MREŽI
Tražite informacje koje ne možete naći na ovoj stranici. Možda vam pomogne naša lista interesantnih Interenet stranica širom svijeta.
Zadnja promjena: 10. veljače 2000

FIZIKA SVEMIRA
U okviru ovog projekta postupno ćemo upoznavati fizikalni svemir - svemir podložan proučavanju putem kontroliranih pokusa i objašnjiv kvantitativnim teorijama čija se predviđanja mogu potvrditi ili opovrći.
Zadnja promjena: 10. listopada 2001.

PC-KUTAK ZA FIZIČKI TRENUTAK
Uz našu pomoć pretvorit ćete svoje računalo u moćan mijerni instrument. Kako, koristeći standardnu zvučnu katricu, možete spojiti na svoje računalo optički ili zvučni senzor, kako računalo pretvoriti u sofisticirani osciloskop? Sve to možete saznati u ovoj rubrici!
Zadnja promjena: 10. veljače 2001

FIZIKA SVAKODNEVNIH STVARI
Da li ste se ikada zapitali kako radi compact disk tj. popularni CD ili novi "digitalni višenamjenski disk" (DVD). Da li ste znali da se ista tehnologija koristi za hlađenje ogromnih svemirskih letjelica i minijaturnih diskova u računalima?
Zadnja promjena: 03. ožujak 2001.

INTERAKTIVNA FIZIKA
U ovoj rubrici možete vidjeti niz interaktivnih animacija koje smo preuzeli od domaćih i stranih autora.
Igrajte se i učite fiziku!

Zadnja promjena: 23. listopad 2001

INFORMACIJE
Informacije o ostalim aktivnostima Hrvatskog fizikalnog društva kao što su: Ljetna škola, natjecanja itd.
Zadnja promjena: 10. listopada 2001