PRIČA O ZRAKU

PRIČA O RAVNOTEŽI

PRIČA O SVJETLOSTI

 

STRUJANJE I NJEGOVE POSLJEDICE

SVIJET TAJANSTVENIH MJEHURIĆA

 

Dragi posjetitelju,

dobrodošao na stranice virtualnih radionica iz fizike Hokus pokus - fizika!

Sadržaji koje ćeš ovdje naći izrađeni su za e-školu fizike, a financirani su od Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta RH. Namijenjeni su svima, posebno učenicima, studentima i nastavnicima fizike.

U nastavku ćeš naći 320 web stranicu s preko 450 priloga: fotografija, skica, animacija, filmova te 79 jednostavnih pokusa iz fizike koje možeš sam probati izvesti.

Način i put kojim ćeš proći virtualnim radionicama određuješ sam birajući više od 2000 linkova, birajući stranice koje su  ti zanimljive i primjerene. Zato mislimo da su sve radionice namijenjene svima, ali smo ipak one primjerenije mlađem uzrastu nazvali “Priče o fizici”.
To su ujedno i radionice koje su prije oblikovanja za web bile osmišljene, postavljene i izvedene u fizičkom svijetu, s učenicima osnovnih škola Primorsko-goranske županije.

Nadamo se da će ti radionice biti zabavne i korisne, da ćeš u njima pronaći mnoge odgovore i što je još važnije da će u tebi potaknuti mnoga pitanja i primjećivanja čarolije fizike svuda oko sebe.

 

Autori